فردای اقتصاد: دو سال از ورود بورس تهران به طولانیترین رکود تاریخ این بازار میگذرد. در این دو سال اتفاقات تلخ و شیرین و وعدههای بسیاری از سوی سیاستگذاران داده شد اما شاخص کل بورس اوراق بهادار به عنوان اصلیترین دماسنج بازار سهام ایران نه تنها تاکنون نتوانسته است سقف تاریخی خود را مجددا ببیند بلکه بازدهی منفی ۳۰ درصدی از خود به جای گذشته است. دیگر نماگر بازار سهام که آن را تحت عنوان شاخص کل هموزن و نماینده سهام کوچکتر بورس تهران میشناسیم، هم عملکرد قابل دفاعی در این دو سال نداشت و بازدهی منفی ۲۷ درصدی را نشان میدهد. آیفکس نیز در این مدت بیش از ۱۱ درصد کاهش ارتفاع داده است.
حالا با گذشت ۷۳۲ روز از شروع تند و تیزترین اصلاح بازار سرمایه ایران، بد نیست نگاهی به عملکرد آماری سهامی که در تابلوهای اصلی بورس و فرابورس معامله میشوند، داشته باشیم. آنگونه که بررسی عملکرد ۴۹۶ شرکت بورسی و فرابورسی نشان میدهد در این برش زمانی دو ساله، ۱۰۲نماد توانستند با رشد قیمت عنوان شاگرد اولهای بورس را به خود اختصاص دهند و در مقابل شاهد افت قیمت ۳۹۴سهم در بازه دو ساله دارد.
در دسته نمادهای پیروز در میان دو بازار بورس و فرابورس، میتوان به نماد معاملاتی شرکت بیمه پاسارگاد (بپاس) اشاره کرد که با بازدهی بیش از ۳۰۰ درصدی شاگرد اول شد و سپس «ولکار» و «سپید» به ترتیب با کسب بازدهی ۲۲۶ و ۱۹۲ درصدی، جایگاه دوم و سوم را در اختیار گرفتند. در سمت مقابل اما نمادهای همچون «ثشاهد» و «وملی» با بازدهیهای منفی ۸۹.۵ و ۸۵.۹ درصدی قعر جدول را به خود اختصاص دادند. عملکرد دو ساله دیگر سهام را میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید.
تبادل نظر